2n d’ESO: Bon curs 2010-2011!

A la llista de llibres que l’Institut t’ha proporcionat en el moment de matricular-te hauràs observat que, com el curs passat, no hi figura cap llibre de Tecnologia ni de Llengua Cartellana.

Si ho recordes, tant en una matèria com en l’altra, el curs passat utilitzavem per a cada unitat didàctica un dossier de classe i tu t’havies d’imprimir i en el què hi figurava:

  • la teoria
  • les activitats pràctiques o exercicis
  • activitats específiques com webtasks, cacera de tresors o webquests
  • els fulls de co-avaluació

En aquest curs el material que usarem serà molt semblant, però, compte no és el mateix. Els quaderns de classe contenen només les activitats pràctiques. Per tant,  on són ara, la teoria i els fulls de co-avaluació? Doncs, a la web d’Aula Z

Com que durant aquest estiu la Isabel i jo no sabiem com entretenir-nos ens hem dedicat a reelaborar tota la web de Aula Z – la dels “cubitos”, tal com li deieu el curs passat-.

A la pàgina principal, ara hi trobaràs un sol cub gran i molt visible que dona voltes i cinc de petitons.

Però, no només ha canviat la forma, també ho ha fet en l’estructuració del seu contingut i en el mateix contingut.

Així doncs, ara trobareu:

  • Una pàgina específica de Tecnologia i una altra de Llengua Castellana,  en aquestes pàgines hi figurea la llista de les activitats interactives, webquests, webtasks, caceres de tresors i jocs,  presentacions teòriques, programacions  i la recuperació pels alumnes que tenen pendent l’assignatura del curs anterior.
  • Una pàgina amb el títol de e-Libros, lecturas y textos on hi trobaràs l’índex de les unitats didàctiques de Llengua Castellana i de Tecnologia, classificades per cursos; és a dir, la teoria de les dues assignatures, i les lectures i textos addicionals.
  • Cuadernos de Aula Z que és un blog que aglutina les bitàcores de Aula Z : Cuadernos de Lengua CastellanaCuadernos de Tecnología.
  • El Recetario, igual que el año pasado, es el resumen de los trucos o indicaciones para realizar determinadas tareas.

I per què tants canvis?

Doncs, perque aquest curs l’Institut Joan Brudieu comença el  projecte 1×1, és a dir, cada alumne amb el seu ordinador, com ja deus saber; per tant, el que nosaltres hem fet ha estat preparar tot el material de classe per aquest canvi metodològic.

Següent pregunta lògica: fins que no arribin els ordinadors, què farem? Com el curs passat:  cada unitat didàctica està dissenyada de manera que es pot imprimir, com si fos un quadern; la diferència respecte el curs passt és que ara tindràs dos quadernets: un de teoria i un altre d’activitats. Quan arribin els ordinadors personals, desapareixerà el quadernet de teoria -excepte que tú voluntariament no vulguis i el segueixis impriment-.

Ja ho veus, vius en un moment en que la forma de treballar a l’Institut està canviant i cal adaptar-se de la millor manera.

Només ens queda desitjar-te un

bon curs 2010-2011!

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s